Sieur D'Arques Le Propriétaire Limoux Doux 0,75l
Sieur D'Arques Le Propriétaire Limoux Doux 0,75l
Slámově žlutá barva vína naznačuje nakyslý ovocný charakter. Jemná a delikátní vůně nabízí aroma jablek Reinette. Na patře se Blanquette představí velmi ovocnou chutí s příjemnou svěžestí díky kyselé struktuře a perlivosti. K tomu se promíchává nádherná podmanivá sladkost vytvořena zbytkovým cukrem. Více
Výrobce: Sieur D'ArquesKód produktu: 192354 Doprava a platba
Slámově žlutá barva vína naznačuje nakyslý ovocný charakter. Jemná a delikátní vůně nabízí aroma jablek Reinette. Na patře se Blanquette představí velmi ovocnou chutí s příjemnou svěžestí díky kyselé struktuře a perlivosti. K tomu se promíchává nádherná podmanivá sladkost vytvořena zbytkovým cukrem. Více
Výrobce: Sieur D'ArquesKód produktu: 192354 Doprava a platba
OBLAST
Odrůda Mauzac se pěstuje na jílovito-vápencové půdě v místě, kde je oceánské klima a vliv Středozemního moře. Víno je vinifikováno metodou ancestrale, která mu dodává jeho výraznou chuť.
( Méthode ancestrale - touto metodou se vyrábí přírodní šumivá vína Pét-Nat neboli pétillant naturel. Víno se zbytkovým cukrem se před ukončením kvašení stáčí do lahví, uzavře se pod korunku a vzniklé bublinky jsou ve skutečnosti vedlejším produktem prvotního kvašení. Taková šumivá vína jsou svěží a živá.)
ODRŮDA
100% Mauzac
VINIFIKACE A ZRÁNÍ
Hrozny se listují pneumatickým listováním, šťáva se vyčeří a zastudena se fermentuje při 17°C, poté je alkoholová fermentace zastavena přesunem vína do jiné nádoby, filtrováním a chladírenským uskladněním. Částečně zkvašený hroznový mošt je následně lahvován a okolní teplota restartuje fermentaci. Nakonec v dokonalé rovnováze mezi tlakem alkoholu a cukrem, se kvašení definitivně zastaví tepelným šokem.
DEGUSTAČNÍ POZNÁMKY
Slámově žlutá barva vína naznačuje nakyslý ovocný charakter. Jemná a delikátní vůně nabízí aroma jablek Reinette. Na patře se Blanquette představí velmi ovocnou chutí s příjemnou svěžestí díky kyselé struktuře a perlivosti. K tomu se promíchává nádherná podmanivá sladkost vytvořena zbytkovým cukrem.
DOPORUČENÉ SERVÍROVÁNÍ
Podávejte vychlazené na teplotu 7 °C, aby bylo toto víno extrémně osvěžující. Může být vychutnáno jen tak samotné jako aperitiv nebo k dezertům.
.