Mestrezat Chateau Rauzan Gassies Margaux Jeroboam 5L

Mestrezat Chateau Rauzan Gassies Margaux Jeroboam 5L


POUZE OSOBNÍ ODBĚR. Červené suché víno. Second grand Cru Classé en 1855.
Více

Výrobce: MestrezatKód produktu: 1991843 Doprava a platba

17 300 Kč
Skladem
ks
(1 ks na skladě)

POUZE OSOBNÍ ODBĚR. Červené suché víno. Second grand Cru Classé en 1855.
Více

Výrobce: MestrezatKód produktu: 1991843 Doprava a platba

Červené suché víno

Second grand Cru Classé en 1855 

Směs odrůd: 85% Cabernet Sauvignon, 13% Merlot, 2% Petit Verdot 

Ve vlastnictví rodiny Quié.

Technický manažer: Nicolas Pejoux

Konzultant enologa: Eric Boissenot

Rozloha vinice: 25 hektarů

Oblast: Margaux

Půda: s podílem štěrku do hloubku a s podílem písku

Průměrné stáří rév: 35 let

Hustota osázení: 10 000 hlav na hektar

Průměrný výnos: 40 hl / ha

 

 

Obdělávání

 

Mechanické opracování půdy nebo použití trávy mezi řádky.

Udržitelné pěstitelské postupy.

Dvojitý prořez Guyot. Odstranění postranních haluzí a ruční nasměrování hroznů.

Prostříhávání listů před započetím zrání hroznů na jedné straně řádků. Prostříhávání listů listů před sklizní na obou stranách.

Odstraňování nezralých hroznů v červenci a srpnu.

Sklizeň: prvotní manuální třídění hroznů na jednotlivých révách před samotnou sklizní, druhotné třídění ruční i mechanické před samotnou sklizní.

 

 

Vinifikace

 

Využití tanků z nerezové oceli o velikosti 12 hl až 150 hl pro optimalizaci výběru dle jednotlivých viničních parcel.

Fermentace: při teplotách od 26 do 28 °C, 2 – 3 dny přečerpávání, promíchávání vína.

Macerace: přibližně 3 týdny

Malolaktické kvašení v sudech a nerezových tancích.

 

Zrání

 

12 měsíců v sudech, z toho 50-55 % nové sudy. Francouzský dub, jemně středně vypálený.

Tradiční scezování každé 3 měsíce. Zjemnění vaječnými bílky.

 

Výroba

 

6500 až 7500 beden v závislosti na ročníku.

  

Senzorika:

 

Eric Boissenot,

Enolog

 

  • 2010, co potěší jednou, potěší i podruhé … příroda nám poskytla další skvělý ročník, který se může směle postavit vedle svého staršího bratra, ročníku 2009. Rozdíl je ve stylu, ročník 2010 je ryzí, čistý a přímý, a přitom hřejivý a smyslný. Je v něm dokonalá harmonie mezi sílou a jemností. Klasická ryzost, která je obalena sametem.

 

 

 

James Suckling 90-91/100

Plné červené, charakterizované množstvím ostružin a páleného dubu. Plné tělo se sametovými tříslovinami a krásným žvýkacím závěrem.

 

 

Robert Parker 90-93/100

Jedno z nejsinějších vín z vinařství Rauzan-Gassies za mnoho let, ročník 2010 se může projevit jako „Sleeper of the vintage“ (což znamená Spáč ročníku, tento termín je užíván pro vína nebo celé ročníky, které se překvapivě dobře povedly.) Víno odhaluje neprůhlednou fialovou barvu a rafinovanou vůni s tóny kadidla, lékořice, černého rybízu a ostružin. Víno je působivě koncentrované s měkkými taniny a dobrou kyselinkou. Je to velmi solidně vytvořené, na plný plyn jedoucí Margaux, kterému neuškodí ležet ve sklepě 4 – 5 let, ale vychutnávat ho můžete následujících 25 let.

Parametry
Odrůda vína Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Barva vína Červené
Země původu Francie
Oblast Bordeaux, Margaux
Cukernatost vína Suché
Obsah alkoholu 14%
Objem 5L