Mestrezat Chateau Lamothe-Bergeron Haut Medoc 2016 Melchior 18L

Mestrezat Chateau Lamothe-Bergeron Haut Medoc 2016 Melchior 18L


POUZE OSOBNÍ ODBĚR. Tento ročník 2016 se vyznačuje dobrou koncentrací tříslovin, vysokým obsahem antokyanů, intenzivními barvami s vůní černého ovoce, strukturované v ústech s kulatostí, předpovídají skvělý a slibný ročník.
Více

Výrobce: MestrezatKód produktu: 1991956 Doprava a platba

15 800 Kč
Skladem
ks
(1 ks na skladě)

POUZE OSOBNÍ ODBĚR. Tento ročník 2016 se vyznačuje dobrou koncentrací tříslovin, vysokým obsahem antokyanů, intenzivními barvami s vůní černého ovoce, strukturované v ústech s kulatostí, předpovídají skvělý a slibný ročník.
Více

Výrobce: MestrezatKód produktu: 1991956 Doprava a platba

 

Ročník 2016 byl poznamenán rozmarnými klimatickými podmínkami. V prvních 6 měsících vskutku dominoval déšť

(500 mm) s mírnými teplotami od ledna do března, po nichž následují dva a půl měsíce svěžesti a pravidelných srážek, což vede k riziku výskytu choroby réva "coulure" během kvetení. Naštěstí se na začátku června, díky lepšímu

počasí, růst a kvetení révy dostaly do dobré kondice, a to konkrétně ve dnech 15.-20. června. Historická vlna veder

(která trvala 80 dnů od 20. června do 10. září), se okamžitě podepsala na brzkém dozrání, přesně takovém, které je nezbytné pro sklizeň a výrobu kvalitního vína. Díky předchozím deštivým měsícům, réva netrpěla stresem z nedostatku vody. Deštivé počasí se vrátilo kolem 14. září, asi 40mm, což restartovalo zrání hroznů se zvýšeným podílem cukru, redukcí kyseliny jablečné, což v tomto ročníku přineslo vínu dobrou vyváženost mezi sladkostí a kyselinkou. Poté nastoupilo suché počasí s horkými dny (20 - 30 stupňů) a svěžími nocemi (10 – 15 stupňů), kdy vinaři v klidu a pohodě počkali na optimální zralost pro sklizeň tohoto pozdního a kvalitního ročníku.

 

Sklizeň Merlotu proběhla od 29. září do 12. října a sběr Cabernet Sauvignon od 13. do 19. října.

 

Ročník 2016 se díky výjimečným klimatickým podmínkám zapsal do historie jako skvělý a slibný .

 

Poloha: Cussac-Fort-Médoc, několik set metrů od ústí řeky Gironde.

Terroir: štěrkovitá půda Garonne.

Oblast: 77 hektarů, z toho je 65 hektarů osázeno vinnou révou.

Odrůdy: 52 % Merlot, 44 % Cabernet Sauvignon, 2 % Cabernet Franc, 2 % Petit Verdot.

Pěstování: pod pečlivou kontrolou, dvojitý Guyotův řez, odlistění, odstraňování poupat, výsadba trávy dle viniční trati a zelená sklizeň

Výnos: 54 hl/ha.

Vinifikace v tepelně regulovaných kádích z nerezové oceli.

Zrání: 12 až 18 měsíců v sudech (30 % nový dub).

 

Směs ročníku: 50 % Cabernet Sauvignon, 45 % Merlot, 5 % Petit Verdot.

 

 

Majitel: Cognac H. Mounier & Cognac Hardy.

Vinař: Hubert de Boüard de Laforest.

Generální ředitel: M: Laurent Mery.

 

Degustační poznámky

 

Tento ročník 2016 se vyznačuje dobrou koncentrací tříslovin, vysokým obsahem antokyanů, intenzivními barvami s vůní černého ovoce, strukturované v ústech s kulatostí, předpovídají skvělý a slibný ročník.

Parametry
Odrůda vína Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Barva vína Červené
Země původu Francie
Oblast Bordeaux, Médoc
Cukernatost vína Suché
Obsah alkoholu 14%
Objem 18L