Káva Los Muertos Anaerobní Salvador 250g

Káva Los Muertos Anaerobní Salvador 250g


Anaerobní novinka ze Salvadoru je tak navoněná káva, že odpadnete. Jestli máte rádi punč a rozinky v rumu, tak je to káva přesně pro Vás. Zrnka ze Salvadoru prošla unikátním procesem anaerobní fermentace.

Tato výjimečná káva vás okouzlí svými intenzivními tóny punče a karamelu. Více

Výrobce: Los MuertosKód produktu: 433/ZRN Doprava a platba

390 Kč
Skladem
ks
(2 ks na skladě)

Anaerobní novinka ze Salvadoru je tak navoněná káva, že odpadnete. Jestli máte rádi punč a rozinky v rumu, tak je to káva přesně pro Vás. Zrnka ze Salvadoru prošla unikátním procesem anaerobní fermentace.

Tato výjimečná káva vás okouzlí svými intenzivními tóny punče a karamelu. Více

Výrobce: Los MuertosKód produktu: 433/ZRN Doprava a platba

Anaerobní novinka ze Salvadoru je tak navoněná káva, že odpadnete. Jestli máte rádi punč a rozinky v rumu, tak je to káva přesně pro Vás. Zrnka ze Salvadoru prošla unikátním procesem anaerobní fermentace.

Tato výjimečná káva vás okouzlí svými intenzivními tóny punče a karamelu. 

KÁVA: EL SALVADOR - APANECA ILAMATEPEC - FINCA EL LIMO - SHG EP  - ANAERO

OBLAST: APANECA - ILAMATEPEC - EL SALVADOR

 

Druh: arabica

Odrůda: icatu

Nadmořská výška pěstování: 1 200 m

Období sklizně: Říjen - bžezen

Proces: Anaerobní fermentace

Sušení: Terasy

Stupeň pražení: Střední

Acidita: střední

Cupping score: 87

Chuťový profil: Káva s květinovým aroma, chutí punče a karamelu

 

 

Anaerobní káva se zpracovává pomocí anaerobní (bezkyslíkaté) fermentace. Tento proces je relativně novým trendem v průmyslu s kávou a přináší zcela unikátní a rozmanité chutě.

Za normálních okolností se kávová zrna fermentují přirozeně na vzduchu, kde jsou bakterie a kvasinky, které pomáhají přeměnit cukry v ovoci na kyseliny. Tento proces pomáhá utvářet konečnou chuť a aroma kávy.

Při anaerobní fermentaci jsou však kávové třešně (včetně zrna) umístěny do nádob, které jsou poté hermeticky uzavřeny. To znamená, že jakékoli bakterie nebo kvasinky, které jsou přítomny, musí fermentovat bez přístupu kyslíku. Tento proces vede k vytvoření jiných druhů kyselin, které mohou mít vliv na konečnou chuť a aroma kávy.

Výsledkem anaerobního procesu je káva s jedinečnými chutěmi a vůněmi, které mohou zahrnovat atypické tóny jako jsou tropické ovoce, kvas, víno, jogurt nebo karamel.

Parametry
Hmotnost 250g