Chateau de Pressac St. Émilion Grand Cru Classé 2018 0,75l
Chateau de Pressac St. Émilion Grand Cru Classé 2018 0,75l
Víno provází výrazná tmavá červená barva a podmanivá vůně po černém a červeném ovoci s tóny pepře a koření.
Tento Saint Emilion Grand Cru představuje překrásné elegantní víno se sametovou tříslovinou v chuti.
Více
Výrobce: MT VinsKód produktu: 192733 Doprava a platba
Víno provází výrazná tmavá červená barva a podmanivá vůně po černém a červeném ovoci s tóny pepře a koření.
Tento Saint Emilion Grand Cru představuje překrásné elegantní víno se sametovou tříslovinou v chuti.
Více
Výrobce: MT VinsKód produktu: 192733 Doprava a platba
Červené suché víno AOP Saint Émilion Grand Cru Classé
Odrůdy: 72% Merlot, 16% Cabernet Franc, 7% Cabernet Sauvignon, 1% Malbec (Pressac), 2% Carmenere, 2% Petit Verdot
Víno provází výrazná tmavá červená barva a podmanivá vůně po černém a červeném ovoci s tóny pepře a koření.
Tento Saint Emilion Grand Cru představuje překrásné elegantní víno se sametovou tříslovinou v chuti.
Toto vinařství pochází ze 13. století a samotný zámek byl postaven v roce 1782. Château de Clotte je autentické a vytříbené víno z legendárního vinařství.
Historie:
- 1453 – konec stoleté války
- 1997 – Jean-Francois a Dominique Quenin kupují usedlost
- 2012 – dosažení klasifikace Grand Cru Classé
Půda: vápencová náhorní plošina se svahy s podílem jílu a vápence a svahy s podílem písku a hlíny
Rozloha: 47 ha, z toho 41 ha vinic
Hustota: 5,500 – 8,000 rév na hektar
Výnos: 35 – 40 hektolitrů/hektar
Vinohradnictví: hospodaření po jednotlivých parcelách – certifikace HEV 3 – obdělávání půdy, dvojitý prořez Guyot, odstraňování pupenů, odstraňování listů, odstraňování bočních výhonů, prořezávání hroznů
Sklizeň: ruční sběr do malých beden, dvojité třídění hroznů (za pomoci vibračního stolu a denzimetrického třídícího stolu), kompletní odlistění
Tanky: gravitační přečerpávání, dlouhá macerace (3 – 4 týdny v betonových kádích)
Fermentace: kvašení po jednotlivých viničních parcelách v betonových kádích s kontrolovanou teplotou. Předfermentační macerace, přečerpávání v případě potřeby pigeage (proražení víčka na slupce), částečně malolaktická fermentace v nových sudech.
Zrání: 20 měsíců, z toho 18 měsíců v sudech (z 50% nových)
Odrůda vína | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenére, Malbec, Merlot, Petit Verdot |
---|---|
Barva vína | Červené |
Země původu | Francie |
Oblast | Saint-Émilion |
Cukernatost vína | Suché |
Obsah alkoholu | 14% |
Objem | 0,75L |