Cave de Lugny Bourgogne Les Chenaudieres Chardonnay 0,75l
Cave de Lugny Bourgogne Les Chenaudieres Chardonnay 0,75l
Hrozny jsou sklízeny ručně a mechanicky. Následně lisovány v pneumatickém lisu. Alkoholové kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě (konstantní teplota 16-18 °C). Jablečno-mléčná fermentace je dokončena na 100%. Víno zraje na kalech v nerezových tancích, a poté se plní do tradičních burgundských lahví. Více
Výrobce: Cave de LugnyKód produktu: 192334 Doprava a platba
Hrozny jsou sklízeny ručně a mechanicky. Následně lisovány v pneumatickém lisu. Alkoholové kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě (konstantní teplota 16-18 °C). Jablečno-mléčná fermentace je dokončena na 100%. Víno zraje na kalech v nerezových tancích, a poté se plní do tradičních burgundských lahví. Více
Výrobce: Cave de LugnyKód produktu: 192334 Doprava a platba
Oblast: Maconnais
Původ: Burgundsko, Francie
Odrůdy: 100% Chardonnay
Označení: Bourgogne Cave de Lugny
Charakteristika oblasti
Naše bílá burgundská vína jsou pěstována a vyráběna pouze z vinic Cave de Lugny. Všechny vinice jsou vysázeny v okolí vesnice Lugny. Půda je mělká s podílem vápence, svahovitá s orientací na jiho-východ. Průměrný věk rév je 25 let.
Vinifikace a zrání
Hrozny jsou sklízeny ručně a mechanicky. Následně lisovány v pneumatickém lisu. Alkoholové kvašení probíhá v nerezových tancích při kontrolované teplotě (konstantní teplota 16-18 °C). Jablečno-mléčná fermentace je dokončena na 100%. Víno zraje na kalech v nerezových tancích, a poté se plní do tradičních burgundských lahví.
Degustační poznámky:
Vzhled: čirá a lesklá zlatožlutá barva
Vůně: jemné tóny citrusů, medu, lískových oříšků, květů akácie s dotekem vanilky
Chuť: středně plná, bohatá na ovocné tóny, živá s kořenitým závěrem
Bílé suché víno
Zbytkový cukr: méně než 2 g / litr
Doporučení k servírování:
Vychutnejte si ideálně vychlazené na 12 °C
Vhodné k předkrmům, tapas. Rovněž k rybám, mořským plodům, drůbeži. Rovněž skvělé k sorbetu.
Náš tip: k hřebenatkám ve smetanové omáčce.
Potenciál stárnutí: nejlepší po dvou letech zrání v lahvi. Víno může zrát 4-6 let dle ročníku.