Cantina Tramin Lagrein Alto Adige DOC 0,75l
Cantina Tramin Lagrein Alto Adige DOC 0,75l
Červené suché víno. Víno provází rubínová až granátová červená barva.
Lagrein se pyšní buketem fialek a ostružin doplněným třešňovými a zemitými tóny.
Více
Výrobce: Cantina Tramin KellereiKód produktu: 132202 Doprava a platba
Červené suché víno. Víno provází rubínová až granátová červená barva.
Lagrein se pyšní buketem fialek a ostružin doplněným třešňovými a zemitými tóny.
Více
Výrobce: Cantina Tramin KellereiKód produktu: 132202 Doprava a platba
Ročník 2021
Dlouhá zima nechala révu spát až do začátku dubna. Po rašení poupat následoval pokles teplot, který zpozdil kvetení. Počasí zůstalo proměnlivé po celé léto, velmi horký červen a vlhký červenec poskytly ideální půdu pro nadcházející období zrání. Srpen se představil z té nejlepší stránky, se slunečnými a suchými týdny a mimořádně nízkými nočními teplotami. Až na několik málo přeháněk na přelomu září a října se počasí během sklizně, která začala o 10 dní později než předchozí rok a s menším objemem než obvykle, vyznačovalo mnoha teplými dny se stále chladnějšími nocemi. Bílá vína ročníku 2021 vykazují velkou hloubku a na patře odhalují výraznou svěžest a jemné ovocné tóny, zatímco plnější červená vína se mohou pochlubit vyzrálými tříslovinami a svěžími ovocnými vůněmi.
Půda: vápnité jílovité a štěrkovité půdy
Podnebí: extrémní souhra mezi slunečnými dny, ovlivněnými středomořským klimatem, a chladnými nocemi, poznamenanými studenými svahovými větry z okolních hor.
Vinifikace: Hrozny se zbaví stopek a projdou primárním i jablečno-mléčným kvašením při kontrolované teplotě (28-30 °C) v ocelových a cementových tancích. Víno pak zraje v cementových tancích i dubových sudech různé velikosti po dobu nejméně 6 měsíců.
Víno provází rubínová až granátová červená barva. Lagrein se pyšní buketem fialek a ostružin doplněným třešňovými a zemitými tóny. Víno je plné, které na patře chutná po malinách, tmavých třešních, hořkosladké čokoládě, černé lékořici a koření, podpořené mohutnými tříslovinami a dlouhým závěrem
Teplota podávání: 16-18° C.
Zbytkový cukr: 0,3 g/l