Cantina Tramin Gewurtztraminer NUSSBAUMER DOC 0,75l

Cantina Tramin Gewurtztraminer NUSSBAUMER DOC 0,75l


Nussbaumer je nejoceňovanějším italským Gewürztraminerem. Víno, v němž elegance a kořenité aroma této starobylé odrůdy nacházejí svůj maximální výraz. Více

Výrobce: Cantina Tramin KellereiKód produktu: 132212 Doprava a platba

759 Kč
Skladem
ks
(14 ks na skladě)

Nussbaumer je nejoceňovanějším italským Gewürztraminerem. Víno, v němž elegance a kořenité aroma této starobylé odrůdy nacházejí svůj maximální výraz. Více

Výrobce: Cantina Tramin KellereiKód produktu: 132212 Doprava a platba

Nussbaumer je nejoceňovanějším italským Gewürztraminerem. Víno, v němž elegance a kořenité aroma této starobylé odrůdy nacházejí svůj maximální výraz. 

Ročník 2021

Dlouhá zima nechala révu spát až do začátku dubna. Po rašení poupat následoval pokles teplot, který zpozdil kvetení. Počasí zůstalo proměnlivé po celé léto, velmi horký červen a vlhký červenec poskytly ideální půdu pro nadcházející období zrání. Srpen se představil z té nejlepší stránky, se slunečnými a suchými týdny a mimořádně nízkými nočními teplotami. Až na několik málo přeháněk na přelomu září a října se počasí během sklizně, která začala o 10 dní později než předchozí rok a s menším objemem než obvykle, vyznačovalo mnoha teplými dny se stále chladnějšími nocemi. Bílá vína ročníku 2021 vykazují velkou hloubku a na patře odhalují výraznou svěžest a jemné ovocné tóny, zatímco plnější červená vína se mohou pochlubit vyzrálými tříslovinami a svěžími ovocnými vůněmi.

Půda: vápnitý štěrk s hlínou na porfyrovém podloží

Podnebí: extrémní souhra slunečných dnů ovlivněných středomořským klimatem a chladných nocí poznamenaných studenými svahovými větry z okolních hor.

Počet vyrobených lahví: cca 72 000, 850 lahví magnum a několik dalších velkých formátů

Vinifikace: Při sklizni se hrozny vkládají do malých nádob a po krátké době se šetrně lisují po krátké maceraci. Kvašení probíhá pomalu při kontrolované teplotě 18°C v malých nerezových tancích. K čiření moštu dochází přirozenou sedimentací částic.

Zrání: Nussbaumer zraje v malých ocelových tancích s neustálým kontaktem s kaly až do konce srpna. Po stáčení do lahví odpočívá v láhvi další 3 měsíce. Celková doba zrání tedy činí nejméně 14 měsíců.

Víno provází jiskrná výrazná zlatá žlutá barva

Vůně je vlastně kaleidoskop aromat: okvětní lístky růží, pikantní květy lilií, gardénie, zralé exotické žluté ovoce jako je meloun Cantaloupe, mango, mučenka, liči, citrusová kůra, kořenité tóny sušených bylinek, zázvor, šafrán, hřebíček, skořice a muškátový oříšek.

Chuť je hluboce aromatická, bohatá na tělo a esence, ale s jemnou šťavnatostí a slanou mineralitou, která se při archivaci zvyšuje. Téměř nekonečný dozvuk.

Párování s jídlem: Nussbaumer je skutečně fascinujícím doprovodem k jídlu, skvěle se hodí k rybím předkrmům nebo uzeným pokrmům, zralým měkkým sýrům, bílým masům, mečounu nebo tuňáku, ideální k mušlím a mořským plodům, velkolepý doprovod pikantních pokrmům orientální kuchyně a kreativním kořeněným a aromatickým kreacím jako jsou různé kombinace s houbami, švýcarským mangoldem, fenyklem, avokádem, hlávkovým zelím, zázvorem, pomeranči, meruňkami, džemy a čerstvými bylinkami jako je estragon, rozmarýn, kopr, tymián, vavřín, kerblík, šafrán, máta nebo citronová tráva, které nabízejí divokou hru vůní.

Teplota podávání: 12-14° C 

Informace o vinařství

Parametry
Odrůda vína Gewürztraminer
Barva vína Bílé
Země původu Itálie
Oblast Alto Adige
Cukernatost vína Polosuché
Obsah alkoholu 15%
Objem 0,75L