Benito Escudero Tinto 0,75L

Benito Escudero Tinto 0,75L


Červené suché víno. Odrůdy 70% Tempranillo, 15% Garnacha, 15% Mazuelo. Více

Výrobce: Bodegas EscuderoKód produktu: 151821 Doprava a platba

169 Kč
Skladem
ks
(570 ks na skladě)

Červené suché víno. Odrůdy 70% Tempranillo, 15% Garnacha, 15% Mazuelo. Více

Výrobce: Bodegas EscuderoKód produktu: 151821 Doprava a platba

Červené suché víno

Odrůdy 70% Tempranillo, 15% Garnacha, 15% Mazuelo

Vinařství a vinice se rozprostírají na jihu oblasti Monte Yerga ve svahovitém terénu, kdy stoupání začíná na 450 metrech a pokračuje až do  nadm. Výšky 800 metrů. Půda je chudá s podílem jílu, vápence a s velkými balvany. Hospodářství má rozholu více jak 120 hektarů a patří jedné rodině již po 4 generace. Po celou dobu byly pozemky již využívány pro pěstování vína. Průměrné stáří rév přesahuje 50 let. A více jak 20 let je pěstování vín zcela ekologické s využitím tradičního systému hnojení půdy. Hnojivo se vyrábí pouze z přírodního hnoje bez použití chemikálií. Proti chorobám a škůdcům jsou využívány pouze produkty ekologického zemědělství, které jsou přirozeně přírodní.

Během růstu a zrání hroznů na vinicích, které jsou pečlivě monitorovány, přichází sklizeň v optimálním momentu zrání, a to ručně výběrem zdravých a zralých hroznů a vyvarování se hroznů nezralých či ve špatné kvalitě. Hrozny se pak shromažďují ve speciálních krabicích na ovoce, aby se zabránilo jakémukoli pomačkání a poškození bobulí. Přeprava do sklepa je pak s pomocí chladícího kontejneru, kde se udržuje teplota 6°C. Před zahájením procesu výroby vína jsou hrozny znovu překontrolovány.

ZPRACOVÁNÍ

Toto víno pochází z výzkumného projektu, ve kterém vinařství používá novou metodu zpracování vína. Ve výrobním procesu nebyl využit žádný mechanický systém, jediné, co je použito je gravitace, aby nedošlo k poškození hroznů. Fermentace se prováděla v nerezových tancích při regulované teplotě 30°C. Po skončení fermentace probíhá prodloužená macerace dalších 15 dní. Po otevření tanků se vína přelijí do nových dubových amerických a francouzských sudů, kde pak víno zraje po dobu 6 měsíců. Během procesu zrání jsou sudy dvakrát otočeny a lehce odfiltrovány předtím, než se víno začne lahvovat do lahví. Rovněž je víno během tohoto období v kontaktu s kaly, a to až do dubna, přičemž se denně provádí metoda nazývaná Battonage/Batonáž, což je ruční promíchávání vína na kvasinkách, aby se usazené kvasinkové částice, uložené na dně nádoby, opětovně rozmíchávaly ve víně. Díky tomuto způsobu se vína v lahvi kladně vyvíjí, v chuti jsou zaoblená a elegantní. Navíc životnost vína je delší a hodí se pro archivaci.

SENZORIKA
Barva vína je krásná červená višňová. Vůně je výrazná a dobře propojující tóny černého ovoce a dubu. V chuti je víno velmi dobře vyváženo, s kulatými taniny a z pozadí vystupujícím pocitem po zralém ovoci se špetkou koření. Krásně strukturované.

DOPORUČENÍ K JÍDLU
Ideální doprovod k dušeným masům, pečeným červeným masům a slanějším sýrům.

Parametry
Odrůda vína Garnacha, Mazuelo, Tempranillo
Barva vína Červené
Země původu Španělsko
Oblast DO Rioja
Cukernatost vína Suché
Obsah alkoholu 13,5%
Objem 0,75L