Chateau Montaiguillon

Výsledkem je bohaté, krásně jemné a aromatické víno – velmi oblíbené převážně v zahraničí. Tato vína, se skvělým potenciálem pro archivaci, vám přináší požitek po mnoho dalších let.

Na vrcholu kopce vznášejícího se nad oblastí, se rozprostírá Chateau Montaiguillon, který je na hranici s regionem Pomerol a Saint-Émilion se slavnými Grands Crus Classés. Sdílí společné savoir-faire (prostředí) co se týče koncepce vína, ale ovládá jedinečnou eleganci v chuti, nabízí Chateau své osobité výrobky po celém světě od roku 1949.

Půda má jílový a vápencový charakter, je zde efektivní přírodní odvodnění, vyvážené vinné odrůdy, a ideální expozice slunce, díky všem těmto atributům se zde vyrábí výjimečná kvalitní vína. Každým rokem se odborně vybírají nejkvalitnější hrozny ke zpracování. Vždy se upřednostňuje kvalita nad kvantitou, která je založena výhradně na nejlepších komponentech sklizně.

 

Velikost vinice: 28 hektarů

Celková produkce: 140 000 lahví / rok

Vinné odrůdy: Merlot 60%, Cabernet Franc 20%, Cabernet Sauvignon 20%

Mezi zákazníky patří: dovozci, obchodníci s vínem, restaurace, soukromí zákazníci

Export: 80% z celkové výroby (Kanada, Čína, Belgie, Lucembursko…)

Víno

Uznáváno ve světě dobrého jídla a servírováno v některých světových nejuznávanějších restaurací. Vína můžete najít v mnoha restauracích oceněných michelinskou hvězdou, jak ve Francii, tak i v zahraničí.

Chateau Montaiguillon 2017: pro oko odhaluje tento ročník krásný fialový odstín. Do nosu se lehce vkrádá příjemná vůně tmavého ovoce, moka a vanilka. Na patře pak znatelné tóny ovoce, vláčnost, jemné třísloviny a vítaná svěžest. Silné, elegantní víno.

Chateau Montaiguillon 2018: atraktivní odstín fialové barvy s lehce světlejšími odlesky fialové. Ve vůni tóny džemu z tmavého ovoce, vanilka a karamel. Elegantní dubové tóny propojené s pevnými taniny, které se ještě musí rozprostřít a schovat do hedvábné textury a velkorysé ovocné příchutě.

Sophie Maltaverne, náš enolog z Laboratoire ROLLAND