Někteří lidé se olivovému oleji vyhýbají jako čert kříži, aby nenabrali „zbytečné“ kalorie. Jiní naopak tyto oleje zařazují do svých diet pro stimulaci metabolismu. Jistý fakt je, že olivové oleje jsou známy pro své blahodárné účinky, jako je posílení a rozzáření nehtů, vlasů, pleti nebo zlepšení funkce jater, imunity, srdce i mozku. 

Nejsme tu ale od toho, abychom suplovali výživové poradce, či dokonce doktory, ale pro to, abychom pro vás vybrali ty nejlepší olivové oleje z celého světa, soustředili se na jejich chuť, kvalitu a také na to, jak se hodí k vínům.

Jistě jste někdy na dovolené v Itálii viděli, jak si místní na talířek nalijí olivový olej, případně ještě osolí, opepří, a následně degustují s kouskem pečiva.
Věříme, že většina z vás na toto počínání koukalo s údivem a nepochopením, proč se večeřící stolující chtějí „zaplácnout“ před hlavním chodem.

Pravdou je, že ten olivový olej je mnohem chutnější než asi jakýkoliv jiný a hodí se ke konzumaci samostatně.
Jasně, nemyslíme to tak, že je v pořádku vypít láhev „oliváče“ na posezení, všeho s mírou. Ale není to ten typ oleje, který máte v kuchyni a vyndáte jej pouze k usmažení řízků.

Nejvíce olivového oleje pochází ze Španělska, které přes množství olivovníků skoro není vidět. Pokud vás bude někdo ve Španělsku zkoušet z místní fauny a flory, váš tip by měl být VŽDYCKY olivovník a prakticky se nemůžete zmýlit. A právě z tohoto slunného státu jsme dovezli elegantní černé a bílé láhve s nápisem Oh! s extra panenským olivovým olejem odrůdy Picual, světově nejpoužívanější odrůdou pro výrobu olivového oleje. Společnost produkující tyto oleje se začala formovat již na začátku tisíciletí,
a to, co dnes vidíte, je výsledek dlouhých let neustálého ochutnávání a ladění výroby.
Dnes jsou 2 typy olivového oleje to jediné, co vám společnost nabízí. Na někoho to může působit jako nerozšířené portfolio.
Pro nás je to záruka toho, že ty oleje jsou opravdu vrcholné kvality. Dokazují to i každoročně připsané medaile a ocenění.

No a na paty Španělsku šlape Itálie a Řecko. Z těchto dvou odlišných kultur pochází neuvěřitelný příběh muže jménem Spyridon, řeckého původu, který se usadil v Itálii a začal tvořit syté a voňavé oleje. Svého vnuka Spirose dlouhá léta učil a předával mu jeho vášeň pro zemědělství. Ten si i přes pár pracovních let v odvětví designu a módy zachovával lásku a respekt k historii a tradicím své rodiny a kvalitní produkci oleje. To vše propojil se svým citem pro design z čehož se zrodila originální značka OILALÁ, která se rozšiřování produktů naopak nikdy nebránila.

Kromě olejů jsme si v jejich sortimentu oblíbili balsamikové oleje, olivy, pesta a mnoho dalšího. Oleje se vyrábí z odrůd Peranzana a Coratina a řadí se mezi 22 nejlepších výrobců na SVĚTĚ. V Coratině kromě ovocných a pikantních tónů můžete hledat i lehkou nahořklost, která se v chuti objevuje díky vysoké koncentraci polyfenolů, silných antioxidantů. A kde jsou antioxidanty, tam nejsou vrásky.

My si myslíme, že pokud by měl být pokrm definovaný jednou jedinou chutí, tak ať je to chuť kvalitního, jemného, dobře aromatického, extra panenského olivového oleje.
Ujistěte se, že minimálně jeden v kuchyni máte.